top of page

Torquay Leisure Community

Public·51 members

Как да защитим правата си при неправомерни действия на работодателя

Здравейте! Искам да споделя една ситуация и да чуя вашите мнения. Работя в компания от няколко години и наскоро започнаха да ми възлагат допълнителни задачи, без да ми се увеличава заплатата или да има официално потвърждение за промяна на длъжността. Опитах се да говоря с ръководството, но отговорът беше, че „това е част от ежедневната работа“. Чувствам се несправедливо третирани и не знам какви са законните ми възможности да защитя правата си. Страхувам се, че ако реагирам прекалено емоционално, може да усложня ситуацията, но искам да знам какво мога да направя по законен начин. Има ли някой опит с подобни случаи, който може да сподели как е действал и как е защитил интересите си?

6 Views
QUEEN TEREN
QUEEN TEREN
yesterday
Разбирам те напълно, такива случаи са доста чести и могат да бъдат много стресиращи. Аз също веднъж бях в подобна ситуация – работех повече от договореното, без да получавам допълнително възнаграждение, и бях притеснен да не разваля отношенията си с работодателя. Първото, което направих, беше да събера всички документи, имейли и служебни бележки, които доказват какви са били моите задължения и как се е променило натоварването ми. След това се консултирах с адвокат, за да разбера правата си и законните стъпки, които мога да предприема. Препоръчвам ти да разгледаш https://praven-bg.com там има полезна информация за трудово право, защита на служителите и възможности за официални жалби. Сайтът също така предлага контакти за професионална консултация, което значително улеснява целия процес. Благодаря на този ресурс, защото успях да изясня ситуацията спокойно, да защитя правата си и в крайна сметка работодателят призна необходимостта от корекция на условията, без да се стига до съд. Съветът ми е винаги да действате методично, да документирате всичко и да потърсите професионален съвет навреме, за да избегнете неприятни изненади.
bottom of page